Güney Marmara Kalkınma Ajansının 2015 yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı tarafından kabul edilen “Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi” isimli proje, 24.07.2015 tarihi itibariyle çalışmalarına başlamıştır.
22.04.2016 tarihine kadar sürecek proje kapsamında kurulan ofisimiz, 9 aylık bir süreçte 210 gence sertifikalı meslek edindirme kursları ve 320 gence kişisel gelişim atölyeleri sunacaktır. Koordinatörlüğünü Çanakkale Koza Gençlik Derneği’nin yaptığı projede; Çanakkale Belediyesi, Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ve Çanakkale Halk Eğitim ve A.S.O. ortaklığında gençlerin toplumsal katılımını arttırmak amacıyla ekonomik, sosyal ve kültürel alanlardaki eğitim, kurs ve bilgilendirme faaliyetlerini tüm hızıyla sürdürmektedir.
Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi isimli projemiz: İş ve meslek seçme aşamasında bulunan işsiz gençlere iş bulma ve kariyer planlaması yapmak, istihdamlarına yönelik meslek ve beceri kazandıracak eğitim programları hazırlamak; yerel, ulusal ve Avrupa Birliği fırsatları konularında bilgilendirme ve yönlendirme yapmak amacıyla kurulmuştur.
Çanakkale Kariyer ve İş Geliştirme Ofisi faaliyetleri 4 alanda toplanmıştır.
Bunlar;
1. Meslek Edindirme Kursları
2. İstihdama yönelik mesleki beceri kursları
3. Kişisel Gelişim Atölyeleri
4. Bilgilendirme ve Danışmanlık Çalışmaları
MESLEK EDİNDİRME KURSLARI
Proje ortağımız Çanakkale Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün 2015 yılı İş gücü piyasası analizi raporuna göre hazırlanan Meslek Edindirme Kursları; reel işgücü piyasasının en çok talep edilen mesleklerine göre seçilmiştir.
- Kosgeb Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi
- Satış ve Pazarlama Eğitimi
- Kat Temizlik Görevlisi Eğitimi
- Seramik ve hediyelik eşya eğitimi
- Bronz/Gümüş Cankurtaran ve İlk Yardım Eğitimi
- Tarımsal Kredi ve Hibelere yönelik proje yazma eğitimi
İSTİHDAMA YÖNELİK MESLEKİ BECERİ KURSLARI
Projemiz kapsamında kurulan bilgisayar atölyesi kapsamında 15 gence yönelik haftanın 7 günü eğitim ve faaliyet yürütülmektedir. Eğitimlerle gençlerin hızla gelişen bilgi-işlem dünyasında kendilerine yer bularak iş sahibi olabilmesi veya bireysel beceriyle ekonomik gelir kazanmalarını desteklemek amaçlanmaktadır.
Bilgisayar atölyesinde gerçekleştirilen M.E.B. Sertifikalı Eğitimler;
- Bilgisayar Sistem Bakım Onarımı Kursu
- Web Tasarım Kursu
- Grafik ve Animasyon Kursu
- Nesneye Dayalı Programlama- Java Geliştirme ve Uyum Eğitimi
- Dinamik İnternet Programcılığı Php Geliştirme ve Uyum Eğitimi
- Android ile Mobil Programlama Geliştirme ve Uyum Eğitimi
KİŞİSEL GELİŞİM ATÖLYELERİ
Gençlerin farkındalık ve sorumluluk bilinçlerinin gelişmesi; toplumsal konulara aktif katılımlarını arttırmak ve kişisel gelişimlerine katkı sağlamak amacıyla hazırlanan atölyelerimiz şunlardır;
Gönüllülük ve Sivil Toplum
- Takım Çalışması ve Zaman Yönetimi
- Liderlik
- Proje Hazırlama
- İnsan Hakları ve Demokrasi
- Diksiyon ve Hitabet
- Cv ve İş Görüşmesi Yapma
BİLGİLENDİRME VE DANIŞMANLIK ÇALIŞMALARI
Gençlere yönelik sağlanan hizmet ve olanaklar konusunda bilgilendirme yapmak; ülkemizde ve uluslarası eğitim, hareketlilik, burs gibi imkanlar konusunda farkındalıklarını arttırmak amacıyla yürütülen çalışmalarımız kapsamında; Eurodesk, Erasmus + Gençlik Programı ve diğer Avrupa fırsatları konusunda Merkez ilçede bulunan 17 Lise’de bilgilendirme amaçlı toplantılara başlanmıştır.
Eurodesk, gençler için eğitim ve gençlik alanlarındaki Avrupa fırsatları ve gençlerin Avrupa faaliyetlerine katılımı hakkında bilgi sağlayan Avrupa Bilgi Ağıdır. 33 Avrupa ülkesinde faaliyette bulunan Eurodesk Bilgi Ağı, ülkemizde de Türk Ulusal Ajansı bünyesinde 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürmektedir.
Eurodesk hizmetleri şunları içerebilir:
- Ücretsiz soru yanıtlama hizmeti (e-posta ile, faks ile, telefonla, ziyaretle),
- Soru sahiplerine öneri ve yardım hizmetleri,
- Fonlarla ilgili Avrupa bilgisine internet erişimi sağlanması,
- Eğitimler düzenlenmesi ve destek hizmetleri,
- Konferanslar, seminerler ve diğer etkinliklerin düzenlenmesi,
- Gençlik Programı ile ilgili bilgilerin yaygınlaştırılması