Çanakkale’de Farklıyız Eşitiz!
Çanakkale Koza Gençlik Derneği ve Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Topluluklarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında ortaklaşa gerçekleştirecekleri etkinlikler yayınlandı.
– 9 Mart 2018 Cuma Günü ( Koza Sinema Kulübü )
Yer : Yalı Hanı 2. Kat
Saat : 18:30
Çanakkale Koza Gençlik Derneği Sinema Kulübü tarafından her Cuma yalı hanı 2. Katta ücretsiz olarak gerçekleştirilen film günlerinde bu hafta 8 mart dolayısıyla kadın temalı ” Diren! Suffragette” filmi izlenecek.
– 10 Mart 2018 Cumartesi Günü ( ÇOMÜ Müzik Performansı Topluluğu )
Yer : İskele Meydanı
Saat : 15.30
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Performansı Topluluğu tarafından “8 Mart Dünya Kadınlar Günü” nedeniyle hazırlanan müzik performansı sergileyecekler.
– 10 Mart 2018 Cumartesi Günü ( “FARKINDALIK PANKARTI” – “OKUMA ETKİNLİĞİ” )
Yer : İskele Meydanı
Saat : 15.30
Çanakkale Koza Gençlik Derneği, Çanakkale On sekiz Mart Üniversitesi Öğrenci topluluklarının katılımıyla farkındalık yaratmak üzere hazırlanan el broşürünün okunması ve yerdeki kumaş bez üzerine katılımcıların düşüncelerini yazması.
– 10 Mart 2018 Cumartesi Günü Futbol Maçı ( Farklıyız Eşitiz )
Yer : Hastane Bayır Semt Sahası
Saat : 17.30
Etkinlik Tanımı/İçeriği: Şiddet her yerde ortaya çıkmakta. Kadınlar erkeklerden şiddet görmekte, çocuklar ebeveynlerinden gelen şiddete maruz kalmakta, trafikte öfke yüklü kornaların sesi kesilmemekte, siyasiler meydan kavgasına girişmekte, işyerindeki eleman üstlerinden azar işitmekte, sokak hayvanları insanlardan sopa yemektedir. Toplumun dokusuna yerleşmiş olan şiddet patolojisi bütün vücudun organlarına yayılan bir virüs gibi. Elbette bu virüs sporda da kendini gösteriyor. Sporun adıysa futbol. Toplumdaki şiddet eğilimleri futbolda kolaylıkla yer bulabiliyor. 8 Mart Dünya kadılar Günü nedeniyle “Farkıyızeşitiz” sloganıyla başlatılan kadına yönelik şiddete dikkat çekmeye çalışırken aynı zamanda kadınların her alanda var olabileceğini göstermeyi amaçlamaktadır.
16 Mart 2018 Cuma Günü ( “Siber Zorbalık/Şiddet Nedir, Siber Zorbalık Nasıl Önlenir” Semineri )
Yer : Yalı Hanı 2. Kat
Saat : 18.30
Konuşmacılar
– Nigar Etizer Karacık ( Sosyal Hizmet Uzmanı / Aile Danışmanı )
– Güneş Pehlivan ( Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyon Başkanı )
İletişim teknolojilerini kullanarak bir birey veya gruba, özel ya da tüzel bir kişiliğe karşı yapılan teknik veya ilişkisel tarzda zarar veren davranışların tümü olarak adlandırılan siber zorbalık / siber şiddet okullarda ve genler arasında yaygınlaşan ciddi bir tehlike oluşturmaya başlamıştır. Bu konuda haklarımızın ne olduğu hakkında bilgilenmek ve farkındalık geliştirmek üzere söyleyişi programı gerçekleştirilecektir.